Jméno
Marie Maláková
Absolvovaný ateliér
Ateliér produktového designu
Diplomová práce
Živá kuchyně
Tématem mé diplomové práce je soubor produktů sloužící k přípravě fermentovaných výrobků v domácím prostředí. Součástí práce je experimentální výzkum nového pojetí kvasicích nádob, který je založený na tradičních postupech kvašení. Výstupy z tohoto výzkumu jsou následně zohledněny a aplikovány do formy výsledného produktu. Cílem práce je vytvoření setu pro domácí fermentaci s ohledem na estetiku, skladnost a finanční dostupnost. Zpracováním bych chtěla osvěžit tuto tradici a otevřít téma domácího kvašení jako běžné kuchyňské disciplíny.
Co mi škola dala?
Škola mi dala spoustu přátel a zkušeností. Měla jsem možnost studovat v inspirativním prostředí. Díky UMPRUM jsem navštívila Japonsko a měla možnost vystavovat na společných výstavách.
Co chci v budoucnu dělat
Chtěla bych dále dělat kreativní práci a hledat témata která mi budou dávat smysl.