Marie Maláková

Marie Maláková

Jméno
Marie Maláková

Absolvovaný ateliér
Ateliér produktového designu

Diplomová práce
Živá kuchyně
Tématem mé diplomové práce je soubor produktů sloužící k přípravě fermentovaných výrobků v domácím prostředí. Součástí práce je experimentální výzkum nového pojetí kvasicích nádob, který je založený na tradičních postupech kvašení. Výstupy z tohoto výzkumu jsou následně zohledněny a aplikovány do formy výsledného produktu. Cílem práce je vytvoření setu pro domácí fermentaci s ohledem na estetiku, skladnost a finanční dostupnost. Zpracováním bych chtěla osvěžit tuto tradici a otevřít téma domácího kvašení jako běžné kuchyňské disciplíny.

Co mi škola dala?
Škola mi dala spoustu přátel a zkušeností. Měla jsem možnost studovat v inspirativním prostředí. Díky UMPRUM jsem navštívila Japonsko a měla možnost vystavovat na společných výstavách.

Co chci v budoucnu dělat
Chtěla bych dále dělat kreativní práci a hledat témata která mi budou dávat smysl.

Živá kuchyně
Živá kuchyně
Živá kuchyně
Marie Maláková

Další články