Cirque.Menu x Cooking the Craft

3.–6. 10. 2024 od 16:50
Bastion Florenc, Křižíkova 2A, Praha 8

 

Během přehlídky Desigbnblok se veřejnosti představí i diplomová práce čerstvého absolventa Ateliéru produktového designu UMPRUM Iva Jedličky „Cooking the Craft“. Na čtyři večery svůj projekt propojí s charakteristickou scénografií studia Cirque.Menu absolventů UMPRUM Petra Háka a Zbyňka Krulicha. Společně připravili kulinářské zážitky vytvořené na míru.

Cirque.Menu x Cooking the Craft

Ilustrační foto: zdroj Ambiente

Večeře servírované na stole BANQUET budou věnovány projektu Cooking the Craft, který vznikl ve vzdělávacím centru Ambiente UM, kde se propojilo vaření s uměním. Kreativní šéfkuchař František Skopec bude podávat vegetariánské menu na originální kolekci nádobí mladého designéra Iva Jedličky. Jedná se o kolekci nádobí o šesti designech, které se nechaly inspirovat kuchařským řemeslem – trojobalem, laminovaným těstem, tortillou, bonbonky, crème brûlée a litým sklem. Mladý autor se nebál experimentu, podobně jako při vaření pracoval i s materiálem nádob – vrstvil jej, kombinoval, vykrajoval…

  

Lístky na večeře je nutno zakoupit předem na e-shopu.